Dokonywanie właściwych decyzji żywieniowych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu oraz nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła

błonnika, węglowodanów złożonych oraz witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest świetny w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, ażeby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest niejednokrotnie dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba bądź nawet makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże lub mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które i są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

również wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, jak szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze myśl o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz to

określić, co zawiera żywność i jak jest zdrowa

to faktycznie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj zdrowych wyborów żywieniowych.

olej-konopny.com.pl

http://olej-konopny.com.pl/skutki-uboczne-przyjmowania-produktow-cbd/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *